2012-01-31 18:00:16• hírek • Kocsis Zoltán

Nem kaszinózni megy: Koman Vladimir Monacóban

Elhagyta Genova városát és Olaszországot Koman Vladimir: a magyar labdarúgó válogatott középpályása kedd délután aláírt a Monaco csapatához.

Az átigazolási időszak utolsó napján végre csapatot talált magának a Sampdoriától elvágyódó Koman: 2016 nyaráig kötelezte el magát a francia második osztályban szereplő Monacóhoz. A hírek szerint az ungvári születésű játékos évi hatszázezer eurót keres majd a hercegségben.

A 23. életévét nemsokára betöltő Koman 2005-ben igazolt a Haladástól a Sampdoriához. Kölcsönjátékosként az Avellinóban és a Bariban összesen 44 olasz élvonalbeli (ezeken két gólt szerzett) és 34 második osztálybeli (négy gól) bajnokin szerepelt. A 18 válogatott meccsén öt gólnál tartó Koman az idei szezonban viszont csak hat alkalommal léphetett pályára a tavaly a második osztályba visszaesett Sampdoriában, ezért minden áron váltani szeretett volna.

Új csapata, a Monaco hétszeres francia bajnok, ám a tavaly szintén kiesett az élvonalból - pedig 2004-ben még Bajnokok Ligája döntőt veszített a Porto ellenében. A második vonalban sem ment valami jól a gárdának, hisz a 21.fordulóban a 18., még kieső helyen áll. Csakhogy időközben új tulajdonos érkezett, aki új időket és régi eredményeket ígér.

Amióta az orosz Dmitrij Rjibolovlov megvette a klubot, a Monaco komoly erősítésekbe kezdett a téli átigazolási időszakban. Nacer Barazite-ért 4,5 millió eurót fizettek az Austria Wiennek, Gary Kagelmacherért 1,5 milliót a belga Beerschotnak, Andreas Wolfért ugyanannyit a Werder Bremennek. Érkezett két görög válogatott is: Jorgosz Cavellosz az Eintracht Frankfurttól, Alekszandrosz Ciolisz pedig a Racing Santandertől.

Az sem kizárt, hogy nem Koman lesz az egyetlen magyar futballistája a klubnak: hétfő este a Zenit Szentpétervár bejelentette, hogy mindenben megegyezett a Monacóval Huszti Szabolcs átigazolása kapcsán. Kedd éjfélig még a játékossal is meg kell állapodniuk a franciáknak.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: